Kolon-hidro terapija

Priporočamo Kolon-hidroterapijo pri ge. Mojci Seljak v Ljubljani

Povezava: www.resonanca.si

Kontakt: ga. Mojca Seljak: GSM:031/568-854, e-mail:mojca.seljak13@gmail.com

 

Kolonhidroterapija

 Če ste se prijavili na kolonik ali se nameravate, natančno preberite vse podane informacije in se natančno držite navodil, tako bomo dosegli najboljše rezultate!

  

 Vse bolezni se začno v prebavilih.
Hipokrat (460 - 370 B.C.)

NALOGA DEBELEGA ČREVESA

Debelo črevo ima veliko nalog. Ključnega pomena so izločanje odpadnih snovi iz telesa, srkanje hranil, železa, tvorba vitamina D... S sodobnim načinom življenja (slabe prehranske navade, telesna neaktivnost, kajenje, stres, različna negativna čustvena odzivanja, slabe misli...) smo črevesju otežili normalno delovanje. Vsak zdrav človek mora odvajati blato vsaj dvakrat ali večkrat dnevno, sicer debelo črevo iz blata vpija strupe, ki se niso izločili, nazaj v telo, kar privede do samozastrupljanja telesa (acidoza - zakisanost). To pa ima za posledico nastanek kroničnih bolezni. Prav tako kepe zasušenega blata in stare obloge pritiskajo na stene debelega črevesa in pritiskajo na živčevje v njih. Ker pa vemo, da je vsak organ s črevesjem povezan z živci (debelo črevo - drugi možgani), deluje tak pritisk na živčne končiče v steni črevesja dražeče in tako preko živcev draži organ, ki se v tem predelu povezuje s črevesjem. Dolgotrajno draženje privede do motenj v delovanju posameznega organa. Negativna čustvena stanja imajo izreden pomen pri delovanju debelega črevesa, saj je le to povezano z avtonomnim živčnim sistemom. V stresu zakrčimo trebušne mišice, prav tako mišice debelega črevesa. Tako obremenjeno črevo ne more učinkovito opravljati svojih nalog.

"V črevesju se izloča večina hormona serotonina!" mi je med spiranjem črevesja povedala psihoterapevtka, ki med drugim tudi poučuje bodoče psihoterapevte.

Iz tega lahko izhajamo, da depresija ne nastane v možganih, temveč ima korenine v črevesju. In to je lahko le še eden od razlogov, da z našim črevesjem ravnamo čim bolj prijazno...

DEBELO ČREVO - DRUGI MOŽGANI

 

            Prikaz "akupresurnih" točk, v katerih se različni organi z živčevjem povezujejo s črevesjem.

Kaj je kolonhidroterapija?

Kolonhidroterapija (kolonik, hidrokolonoterapija) je postopek, pri katerem s pomočjo analnega nastavka izmenično polnim in praznim debelo črevo z vodo primerne temperature pod ustreznim pritiskom s pomočjo sodobnega aparata na strokoven način. Koliko vode se bo naenkrat vneslo v črevo, zavisi od posameznika in sicer koliko vode lahko prenese (od 1 decilitra pa vse do 2 litra, ko je črevo že dobro izpraznjeno). Nikoli se vode ne vnaša na silo, temveč je vnos prilagojen posamezniku. Zato je postopek popolnoma varen in ni možnosti poškodbe črevesja, prav tako črevo ne more zaradi tega postati ohlapno. Ravno nasprotno. S kolonikom črevo vzpodbudimo k normalnemu delovanju in dobri peristaltiki.

Pred samo kolonhidroterapijo zmasiram trebuh z masažnim aparatom, tako se doseže večja sproščenost trebušnih mišic. Nato ves čas postopka z ročno masažo trebuha, kateri dajem bistven pomen za uspešno čiščenje, še dodatno pospešim izločanje zasušenega blata in starih, lepljivih oblog, ki so se skozi življenje (zaradi nezdravega načina življenja) nalagale v debelem črevesu in dan za dnem ovirale normalno delovanje debelega črevesa in povzročale zastrupljanje telesa. Kolonhidroterapija ni metoda zdravljenja, je le pomoč telesu, da se reši strupenih snovi iz črevesa. S tem se lahko prepreči nastanek bolezni, pomaga pri zdravljenju že obstoječe bolezni ter izboljša peristaltiko in prekrvavitev črevesja. Na splošno izboljša psihofizično počutje. S to metodo se črevo revitalizira in črevesna flora obnovi.

Kolonhidroterapija ni zamenjava za zdrav način življenja ali prehranjevanja. Je izredno pomembna in učinkovita dopolnilna metoda, ki bistveno pripomore k boljšemu zdravju in dobremu počutju! Brez zdravega načina življenja ne bomo dosegli želenega zdravja.

 

Koliko kolonhidroterapij je potrebnih?

Nekateri terapevti svetujejo veliko terapij, celo 10 in več.

Število kolonhidroterapij je vsekakor odvisno od posameznikovega zdravstvenega stanja, od rednosti odvajanja in kvalitete blata, stila življenja ter sprostitve posameznika med postopkom.

Običajno pri zdravem človeku z redno prebavo opravim eno do dve kolonhidroterapiji v krajšem časovnem razmaku, saj so terapije zaradi kvalitetne in temeljite masaže trebuha med samim postopkom izredno učinkovite, voda pa se že v prvi terapiji pretoči skozi celo debelo črevo do samega začetka.

Osebam s slabo prebavo svetujem tri terapije v krajšem času , saj je pri takih osebah oblog veliko, črevo zapackano, prisotni so lahko divertikli, telo pa močno zastrupljeno.
Med koloniki je nujno uživanje le zdrave hrane, sicer se črevo hitro zapacka!

Kolonhidroterapijo je priporočljivo ponavljati dvakrat letno, pri težavah z zaprtjem se lahko izvede pogosteje. Vsekakor pa svetujem zdravo prehrano, pitje čiste vode in sveže pripravljenih naravnih zelenjavnih sokov, gibanje na svežem zraku in pozitivno mišljenje, katero je za zdravje še kako pomembno. Priporočljiva so kratka postenja postenja.

 

Vsekakor pa je pomembno, da je postopek izveden temeljito in skrbno. Nepogrešljiva je tudi sama priprava posameznika, saj se s tem omogoči temeljito čiščenje in najboljši rezultati!

 

Kdaj je čiščenje primerno?

- med postom, saj se v tem času iz celic intenzivno izločajo strupi, ki so se z leti naložili v njih, preko vseh izločevalnih organov, kamor sodi tudi debelo črevo. Ker s klistiranjem očistimo le zadnji del debelega črevesa, je kolonik med postenjem še kako dobrodošel, saj z veliko količino vode v kratkem času učinkovito očistimo celo debelo črevo ki je dolgo približno 1,5 metra.

- pri kronični obstipaciji - zaprtju, lenemu črevesju...

- pri divertiklih - žepki v katerih se nabira blato

- pri čustveni in telesni izgorelosti, utrujenosti, nespečnosti, razdražljivosti, pomanjkanju koncentracije...

- pri akutnih in kroničnih boleznih: rakave bolezni,bolezni sklepov - artritis, bolezni mišic, glavoboli, migrene, bolezni ščitnice, viroze, kožne bolezni (atopijski dermatitis, luskavica, mozoljavost, srbež kože, alergije...)

- pri zakisanosti telesa

- pri nezdravi črevesni flori - smrdljivi vetrovi, napenjanje, črevesni paraziti, prekomerna kandida, ki lahko povzroča srbeč zadnjik...

- pri slabem zadahu, neprijetnem telesnem vonju...

- pri astmi (ki je pogosto povezana s prisotnostjo črevesnih parazitov)

- pri spremembi prehranskih navad, hujšanju

- kot pomoč pri pripravi na kolonoskopijo ali rektoskopijo

- v kombinaciji z ostalimi terapijami (bioresonanca, refleksna terapija, duhovna rast, psihoterapija, kraniosakralna terapija, kiropraktika, shiatsu terapija...) saj razbremenjeno črevo omogoča telesu boljši pretok energije, hitrejšo povrnitev zdravja...

- po menjavi kovinskih zobnih zalivk (glej nasveti/novosti)

Kolonhidroterapijo izvajam načeloma polnoletnim osebam. Le redko opravim kolonik tudi pri mlajših, vendar morajo za to biti prisotne resne zdravstvene težave ali kronično zaprtje.  Med postopkom je obvezna prisotnost starša.

Kaj pa negativi učinki?

Postopek izvajam strokovno, saj imam temu primerno izobrazbo (diplomirana medicinska sestra) in s tem potrebno znanje, za sabo pa že krepko preko 6000 uspešno opravljenih kolonhidroterapij. Pred vsakim postopkom se s posameznikom temeljito pogovorim o težavah,  ki so ga privedle do ideje, da bi si očistil črevo -  izvedem anamnezo, s katero ugotovim v kakšnem zdravstvenem stanju je posameznik.

Kontraindikacije!

Kolonika ne izvajam v primeru, da so prisotne naslednje bolezni ali bolezenski znaki:

- rak debelega črevesa,

- krvavitev iz črevesa,

- kolitis,

- kronova bolezen v akutnem stanju,

- močne driske,

- bolečine nepojasnjenega vzroka,

- vneti hemoroidi,

- dolihokolon - predolgo črevo

- ingvinalna hernija - kila

Kolonika ne izvajam pri nosečnicah!

Preko pogovora poskušamo poiskati tudi vzroke za nastanek težav in izdelati načrt za odpravo le teh, kar je bistvenega pomena za nadaljnje kvalitetno življenje.

Brez sodelovanja posameznika žal, ne gre!!! Ko so težave resne, je potrebna popolna sprememba prehranskih navad in kompromisov ni!

Strah, da se bo iz črevesa izprala črevesna flora je odveč. Večina ljudi ima nezdravo črevesno floro zaradi nezdravih prehranskih navad, kar se opazi kot napihovanje in vetrovi neprijetnega vonja, tekoče blato ali zaprtje ter bolečine v trebuhu. Zaradi prekomernega razbohotenja glivice Candide albicans postane črevesna stena propustna in s tem lahko prevelike, še neprebavljene, molekule živil prehajajo skozi steno črevesja in povzročajo veliko različnih težav od intolerance na posamezna živila, alergij, glavobola, slabe koncentracije, bolečin v sklepih, trebušni votlini, depresije... S kolonhidroterapijo očistimo nesnago in omogočimo obnovo zdrave črevesne flore.

Po koloniku svetujem pitje svežih zelenjavnih sokov, ki pripomorejo k razvoju zdrave uravnotežene črevesne flore.

Kot zanimivost bi navedla, da je bila moja najstarejša pacientka v času kolonika ženska, stara 103 leta. Gospod, ki je mamo pripeljal na kolonik iz mariborskega doma upokojencev, me je kasneje obvestil, da je mama v odličnem stanju, veliko bolj bistra in da jo je kolonik pomladil vsaj za 10 let.

Moja najmlajša stranka pa je moj sin, ki me je pri 11-ih letih vprašal, kdaj bom kolinik naredila njemu. Pa sva poskusila in uspelo je. Po koloniku se je počutil odlično, tako, da je na moje presenečenje izjavil: "Kdaj mi ga boš spet naredila?"

 

Prepogosto dajemo preveliko pozornost našemu zunanjemu videzu. Medtem, ko si zunanjost urejamo pri frizerjih, v kozmetičnih in lepotnih salonih, pogosto pozabljamo na našo notranjost, kjer nastaja slabo počutje in cela veriga bolezni.

Nič ne pomaga, če se navzven svetimo, navznoter pa gnijemo!!!

 

POSTOPEK KOLONHIDROTERAPIJE

Ljudje pogosto prihajajo na kolonhidroterapijo v negotovosti, kaj se bo z njimi dogajalo, kako bo toliko vode steklo v črevesje...po kateri cevki bo šla voda v črevo in po kateri bo šla iz njega ter kam bo šla črevesna vsebina... Strah, da se bo črevesna flora izprala je nepotreben. Ko se iz telesa izločijo stare obloge in stem gniloba, ki  v črevesju zastaja, se zdrava črevesna flora le okrepi še posebej,če uživamo svežo zelenjavo in sadje. Po samem koloniku svetujem uživanje večjih količin sveže pripravljenih zelenjavnih sokov zaradi visoke vsebnosti encimov in mineralov.

Po kolonhidroterapiji priporočam uporabo pripravka za revitalizacijo črevesne flore in stabilizacijo nadležne glivice Candide Albicans - BioSympa (klikni!) - če je glivica prekomerno razbohotena!

 

Začetni del obiska obsega pogovor z osebo o težavah, katere so jo privedle do odločitve za kolonhidroterapijo. Po temeljitem pogovoru sledi sam postopek kolonhidroterapije, ki traja približno 45 min (včasih postopek podaljšam na 60 min, če je to potrebno). Oseba se uredi v kopalnici. Med postopkom leži na ustreznem ležišču, pokrita z rjuho. Intimnost je zagotovljena. Uporabljajo se posebni plastični nastavki (glej slike). Črevesna vsebina odteka po prozorni cevki direktno v odtok, tako je možno spremljati izločeno vsebino. Ves čas postopka poteka pogovor· o spreminjanju življenjskih navad, s poudarkom na zdravi prehrani in gibanju.

Kolonhidroterapije ne izvajam nosečnicam ter ljudem z resnimi težavami ali boleznimi debelega črevesja!

Cene:

- prva kolonhidroterapija = 55€

- ponovna kolonhidroterapija = 50€

Ugodnost - prva kolonhidroterapija 50€ velja za vse:

- študente in dijake

- brezposelne

- upokojence

- možnost nakupa darilnega bona!

Plačilo je možno le z gotovino.

Obisk traja cca. 1uro 20 min. in  zajema:

- temeljito anamnezo

- nasveti o spremembi načina življenja - rešitve za odpravo težav

- masažo trebuha z masažnim aparatom

- kolonhidroterapijo (cca.45 min)

- ročno masažo trebuha med kolonhidroterapijo

- možnost posveta oz. nasvetov preko el. pošte ali gsm-a

Pred postopkom ste me dolžni seznaniti o vašem zdravstvenem stanju!

 

Prijave na kolonhidroterapijo sprejemam osebno Mojca Seljak (Pavčič) le na gsm - 031 568 854.

Krajša vprašanja možna tudi na mojca.seljak13@gmail.com

 

Po samem postopku sledi olajšanje in dobro počutje, zadovoljstvo... včasih tudi blaga utrujenost. Prav tako se spremeni na področju čustev, saj je črevesje pravo skladišče negativnih čustev. Tako ljudje dosegajo prave preobrazbe.

Kolonhidroterapija ima idealne učinke v času postenja, saj je črevo razbremenjeno. Tako se doseže najboljši učinek, saj delujemo neposredno na črevesno steno in obloge. V nasprotnem primeru najprej izperemo blato, nato šele obloge in je potrebno kolonik ponoviti.

Zaradi velikega povpraševanja po kolonhidroterapiji svetujem vsem, ki nameravate izvesti post in želite kolonik opraviti pri meni, da si v naprej rezervirate prost termin.

Takoj, ko se odločite za kolonhidroterapijo pričnite z zdravim načinom življenja!

O škodljivosti pšenice in mleka preberite pod "nasveti/novosti"pod člankom o čagi!

 

Kako pa se pripraviti, da bo postopek čim bolj učinkovit, če niste na postu:

 

- izločit meso - tudi ribe, sir, mleko in vsi mlečni izdelki, sladkor, slaščice, kruh, žita, oreščke, sladke pijače, alkohol, industrijsko predelano hrano;

- uživati predvsem svežo (delno lahko kuhano) zelenjavo in sadje ter sveže pripravljene zelenjavne sokove - priporočam ožemalnik sadja in zelenjave   DN-900 alpha, naenkrat uživajte le eno vrsto sadja, ločeno od ostalih obrokov! Mešanje sadja povzroča napenjanje in vetrove, kar oteži postopek kolonhidroterapije!!! Lahko uživate ajdo, proso.

- uživati veliko tekočine, predvsem naravno čisto vodo - NE GAZIRANE - povzroča napenjanje!

- se redno rekreirati in masirati trebuh, pred spanjem ogrejte trebuh s toplim termoforjem;

- na dan kolonhidroterapije po možnosti uživati le sveže zelenjavne sokove ter vodo v manjši količini, tako so med samim postopkom črevesje, želodec in mehur čim manj obremenjeni, postopek pa učinkovitejši. Če ste naročeni v popoldanskem času, dopoldan zaužijte manj hrane;

- 3 ure pred postopkom ne uživajte hrane ali tekočine, da vas med samim postopkom ne bo preveč tiščalo v želodcu ali mehurju;

- sladkorni bolniki naj uživajo hrano, kot jo predpisuje dieta pri sladkorni bolezni, s poudarkom na sveži zelenjavi, zelenjavnih sokovih in uživanju tekočine.

- zadnje dni pred kolonikom ne uživajte hrane, ki vas NAPENJA kot so stročnice, cvetača, surovo zelje...ne pijte GAZIRANIH PIJAČ, niti Donata in Radenske!

- jejte počasi in dobro prežvečite hrano. Če hrano uživate prehitro, zaužijete tudi veliko zraka in to je tudi vzrok napenjanja.

V vsakdanjem življenju uživajte hrano, ki vas napolne z energijo, ki vas ne zasluzi, zapre, napne, utrudi...

Izognite se nakupovalnim mrzlicam, ki postajajo vsakodnevne in vas tako in drugače opustošajo, postanite ali ostanite skromni, varujte naravo in je ne onesnažujte.

In ne nazadnje - imejte se radi!

POSTOPEK NAROČANJA - IZKLJUČNO NA gsm - 031 568 854:

- Polnoletne osebe pokličejo osebno - zase.

- Bližnji svojci lahko pokličejo in naročijo osebe, ki zaradi raznih težav (starost, otežena komunikacija...) ne morajo poklicati same in želijo opraviti čiščenje.

- Za mladoletne osebe pokličejo starši, kateri so tudi prisotni pri postopku. Mladoletnim izvedem kolonik le, če je to nujno potrebno!

V primeru, da na kolonhidroterapijo ne morate zaradi vaših razlogov, me prosim, o tem obvestite najkasneje dan pred naročenim terminom, tako lahko prost termin ponudim čakajočim.

V primeru, da na kolonik ne pridete in se ne odjavite, oziroma me ne pokličete do termina ali po njem, se pri meni ne morete več naročiti. Žal, vse preveč ljudi vidi le sebe, ter pozablja na odnos do soljudi.

Hvala za razumevanje!