NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

Vprašanje 1: Kateri ožemalnik je pravi zame / Kateri ožemalnik je zame najbolj primeren?
OdgovorPri izbiri ožemalnika svojim strankam svetujemo, da se pred nakupom posvetujete z nami. Pokličete nas lahko na tel. štev.: 031/638 300 ali 031/674 412 ali pa na 059/02 15 17.


Vprašanje 2Koliko časa bom porabil za čiščenje ožemalnika?
OdgovorOdvisno od modela. Za čiščenje horizontalnega aparata (8224, 8226 in ALPHA) se porabi nekje od 1 - 1,5 minut. Za vertikalno izvedbo sokovnika (VRT 330, VRT 350) pa potrebujemo od 2 - 3 minute.


Vprašanje 3Kako je z garancijo pri ožemalnikih?
OdgovorOdvisno od modela. Garancija pri ožemalnikih je sledeča in sicer za vse modele OMEGA in ALPHA DN-900 je garancija na motor 15 let, na obrabne dele pa 2 leti.

Pri modelu Omega VRT 350 pa je garancija na motor 10 let, na obrabne dele pa 2 leti.


Vprašanje 4: Kateri ožemalnik je bolj primeren zame ali OMEGA VRT 350 ali Omega 8224?
OdgovorOdgovor bi moral biti izredno dolg. Ampak na kratko. VRT 350 je vertikalni ožemalnik in je primeren za ljudi, ki v glavnem sočijo sadje in trdo gomoljno zelenjavo. Omega 8224, Omega 8226 in ALPHA, pa so primerni za tiste ljudi, ki bodo v glavnem sočili zeleno listnato in gomoljno zelenjavo, ter manj sadja. 


Vprašanje 5Na kaj moram pomisliti pred nakupom najprimernejšega ožemalnika?
Odgovor: Odvisno je pač od tega, kaj bomo v glavnem sočili in predvsem je potrebno vedeti to, da v kolikor imamo v družini zdravstvene težave, se je potrebno vsekakor odločiti za horizontalno izvedbo ožemalnika.


Vprašanje 6: Zakaj ravno odločitev za horizontalno izvedbo ožemalnika?
Odgovor: Vsem bolnikom priporočamo v glavnem uživanje zelenjavnih sokov, ker le-ti sokovi, ki vsebujejo ogromno klorofila, zelo ugodno vplivajo na naše zdravje in obenem delujejo na naše telo bazično. Zelenjavni sokovi so graditelji in regeneratorji našega telesa. Naše celice hrepenijo po živi organski vitalni hrani. Sok se asimilira v krvni obtok že v 10 - 15 minutah in se v celoti uporabi za prehrano, za obnovo celic, žlez, tkiv in telesnih organov.


Vprašanje 7: Ali ne morem enako kvalitetno uporabiti za sočenje listnate zelenjave tudi vertikalnega ožemalnika OMEGA VRT-a 350 ali HUROM-a?
Odgovor: Vertikalni ožemalnik na polža, za sočenje listnate zelenjave ni primeren, ker listnata zelenjava vsebuje dolga vlakna, ki se izredno hitro zamašijo v izhodni odprtini, skozi katero izhaja pulpa. V tem primeru prihaja do zloma cedila v notranjosti aparata. V kolikor pa ta aparat uporabljate za sočenje sadja in gomoljne zelenjave, pa je za to izredno primeren.


Vprašanje 8: Zelo rada bi sočila koprive, regrat, trpotec in ostalo zelenje. Kateri ožemalnik bi bil zame primeren?
Odgovor: Vsekakor pride v poštev samo horizontalni ožemalnik na polža. Priporočamo ALPHO - DN 900, ki je trenutno najkvalitetnejši na trgu in pa seveda najcenejši, poleg tega pa ima največji izkoristek. 


Vprašanje 9: Doma imamo kmetijo in bi si radi pripravljali vsak dan sok iz sadja in pa tudi sok iz korenčka, paprike, buč, kumar in rdeče pese. Kateri model sokovnika priporočate?
Odgovor: V vašem primeru Vam priporočamo sokovnik Omega VRT 350, to je vertikalni sokovnik. Sok bo nekoliko bolj gost, kot pa pri horizontalnem sokovniku. Ta sokovnik ni primeren za sočenje listnate, vlaknaste zelenjave kot so, blitva, peteršilj, kopriva, regrat, stebelna zelena,prav tako pa ne za sadje in zelenjavo, ki je škropljena s škropivi in  pesticidi.To pa iz preprostega razloga, ker pri tem aparatu pride v sok več vlaknin, v vlakninah pa se nahajajo pesticidi in ostali strupi od škropljenja sadja in zelenjave.


Vprašanje 10: Ali lahko z vertikalnim ožemalnikom sočim vse vrste sadja in listnate zelenjave? 
Odgovor: V osnovi se lahko z njim soči vse, vendar pa je potrebno iskreno povedati, da ne boste zadovoljni, ko boste sočili listnato zelenjavo.

Listnata zelenjava je vlaknasta in ta vlakna vam bodo zamašile izhodno luknjo za izmet pulpe. To pomeni, da boste morali sokovnik vmes odpreti in ga očistiti. Je pa najboljši sokovnik za pripravo sokov iz sadja in gomoljne-trde zelenjave.


Vprašanje 11: Odločam se za nakup ožemalnika. Sočili bi v glavnem vse vrste zelenjave, ki jo imamo na vrtu in pa tudi divjo zelenjavo, zelenje, zelišča,  liste,...Ali se naj odločimo za Omego ali ALPHO?
Odgovor: Odločitev je enostavna. Z enim in drugim modelom lahko sočite vse vrste listnate in gomoljne zelenjave. V kolikor pa boste vseeno sočili tudi nekoliko več sadja, pa se raje odločite za OMEGO, če pa bo prevladovala predvsem listnata in gomoljna zelenjava, pa se odločite za ALPHO, ki nam iztisne iz zelenjave približno 10 -14 % več soka.


Vprašanje 12:  Zanima me, kateri ožemalnik je najbolj primeren za pripravo sadnih kašic?
Odgovor: Sadne kašice si lahko pripravite z vsakim horizontalnim ožemalnikom, torej ali z ALPHO ali pa z OMEGO.


Vprašanje 13: Imam malo bolj provokativno vprašanje. Vsi trgovci prodajate običajno vse kar je na trgu in hvalite vse kar prodajate, torej za vas so vsi aparati "najboljši". Zanima me, kateri aparat uporabljate vi osebno?
Odgovor: Kateri ožemalnik uporabljamo doma ali v naši trgovini se lahko osebno prepričate. Res je, da imamo na pultu v našem razstavnem salonu razstavljene vse modele Omega in Alpha, vendar si vsako jutro pripravljamo sveži zelenjavni sok z ožemalnikom ALPHA.

Prav tako tudi doma vsi člani uporabljamo ožemalnik ALPHA. Iz izkušenj lahko povem, da je ALPHA kot najcenejši ožemalnik izmed vseh modelov, tudi najboljši. O tem se lahko tudi sami prepričate. V našem podjetju ne prodajamo veliko različnih modelov iz celega sveta, ampak le 2 različna modela OMEGA in ALPHA, ki sta horizontalna in enga vertikalnega , to je Omega VRT350.

Naš cilj ni samo prodaja aparata, ampak zadovoljstvo naše stranke. Zaradi tega ne prodajamo ožemalnikov vseh blagovnih znamk.

Na trgu smo že več kot 14 let in pomembne so pri tem osebne izkušnje.