SOKOVI IZ MLADIH POGANJKOV ŽITNIH TRAV

SOKOVI IZ MLADIH POGANJKOV ŽIT IN TRAV

Sok iz sveže stisnjenih mladih poganjkov žit se uporablja pred­vsem za detoksikacijo, zdravljenje in povečanje bazičnosti v telesu. Učinkovitost takšnih svežih sokov raziskujejo že od leta 1920.

Pokazalo se je, da vsebujejo ti sokovi zelo veliko mineralov in encimov. Na primer, v soku bilk mlade pše­nice je sto temeljnih mineralov in mineralov v sledeh. Vsebuje sko­raj toliko železa kot jetra in več be­ljakovin na posamezno enoto kot jajca, ribe ali meso.

Dr. Ernest Krebs, slavni raziskovalec laetrila (hranila zoper raka) trdi, da ima sok mlade pšenice desetkrat več laetrila kakor seme, iz katerega je pšenica zrasla. Ljudem pomaga ublažiti tudi posledice obsevanja in onesnaženega zraka.  

Tudi sok mladega ječmena ima veliko dobrih lastnosti, odpravlja pa tudi poškodbe DNA v celicah. Njegova dejavna učinkovina je glikoprotein imenovan P4D1.

Zdravniki poročajo, da ječmenov sok pomaga pri artritisu, astmi, diabetesu, utrujenosti, razdraženi koži, vnetju trebušne slinavke in ustne votline. Uporabljali so ga za odpravo zapeke in povezovali z ustavitvijo razvoja rakastih celic. Nekatere medicinske raziskave na­vajajo, da izboljšuje telesno čvrs­tost, krepi spolno energijo, bistri misli in blaži izsušenost, poveza­no s starostjo.

Ena od najbolj hranilnih trav je alfalfa. Vsebuje vitamin K, ki uravnava strjevanje krvi. Ima toli­ko proteinov kot goveje meso, jaj­ca in mleko. Alfalfa vsebuje še tu­di veliko mineralov, kalcij, žele­zo, kalij in magnezij. Podobno kot AFA in spirulina je močan vir elektronov, mineralov, vitaminov, klorofila in antioksidantov. Njene zdravilne sestavine so učinkovite zoper degenerativne bolezni in ra­ka.