Sveži zelenjavni in sadni sokovi

Neto:19,18€

DDV:1,82€

Cena:21,00€

Izdelek v tem trenutku ni na zalogi. Popust se obračuna na blagajni.

SVEŽI ZELENJAVNI IN SADNI SOKOVI - dr. Norman Walker

Zdravnik in avtor knjige, dr. Norman Walker, je eden najpomembnejših zdravilcev, učiteljev in raziskovalec prehrane v Združenih državah Amerike. Njegove knjige so bile zgled številnim zdravnikom, raziskovalcem  in drugim strokovnjakom  ter uporabnikom. 

Med prvimi je opozarjal na koristi zelenjavnih in sadnih sokov za človekovo zdravje in veliko pripomogel, da je danes v marsikaterem gospodinjstvu sokovnik nepogrešljiv. Vse do smrti je bil čil mož. Skrbel je za hišo in vrt ter se že skoraj stoletnik še vedno vozil z motorjem…


…Svoje dolgo življenje je posvetil zdravilskemu in prosvetiteljskemu delu z ljudmi, raziskovalnemu delu v svojem laboratoriju in pisanju. V svojih delih je opisal svojo pot do sijočega zdravja, energije in živahnosti, ki jih je ohranil do starosti 110 let.

Stari rek, da lahko najbolj zaupamo zdravniku, ki je najprej ozdravil sebe, najbrž še zmeraj velja.

Tak zdravnik lahko priporoči načine zdravljenja z avtoriteto svoje izkušnje, ki nadgrajuje njegovo teoretično znanje. Zaradi življenjske izkušnje se poslanstvu posveti zelo predano in zaradi prestanega trpljenja lahko bolnike resnično razume.

Recepti za doseganje sijočega zdravja se pri različnih zdravilcih in učiteljih naravnega življenja sicer razlikujejo, skupno pa jim je zavedanje, da je treba zdraviti vzroke in ne le odpravljati bolezenska znamenja, zaupanje v naravna sredstva ter razumevanje človeka kot celostnega bitja.

Čeprav se njihovi sistemi zdravljenja zmeraj ne ujemajo z mnenjem medicine našega časa, nas prepričajo z dokazano učinkovitostjo.

V knjigi avtor podaja pregled sokov, njihovo uporabo in učinke ter napotke za zdravljenje vrste bolezni.

 

Odlomek iz poglavja zelenjavni in sadni sokovi

Skorajda neverjetni so učinki zdravega hranjenja, ki olajšuje odpravljanje različnih telesnih motenj in bolezni. To še zlasti velja za terapijo s sokovi. Človek, ki danes ne pozna prehranske in krepilne vrednosti svežih zelenjavnih in sadnih sokov, je strašansko neveden.

V začetku tega stoletja so sveži zelenjavni in sadni sokovi dobili mesto, kakršno jim pripada. Dobro poučeni ljudje se danes vsekakor zavedajo njihove vrednosti. Taki sokovi so zelo učinkoviti, ker se ta tekoča hrana, potem ko smo mineralne sestavine in destilirano vodo ločili od vlaknin, prebavi že v nekaj minutah. Drugače pa zahtevajo prebavni procesi veliko časa in napora - tudi po več ur.