ZELENA POT DO ZDRAVJA IN POMLADITVE

ZELENA POT DO ZDRAVJA IN POMLADITVE

Sokovi za notranje in zunanje pomlajevanje, rezultat se pozna že čez 3 mesece … 

Raziskovalci vsega sveta v številnih laboratorijih po svetu že od nekdaj iščejo formulo in sredstva za ohranjanje življenja in večne mladosti.  

Ena od pomembnih poti k zdravju in tudi mladostnejšemu videzu je t. i. zelena pot, ki nam jo omogočajo rastline z domačega vr­ta in njiv ter alge. Naloga rastlinstva je, da v zelenih listih shranju­je sončno energijo s pomočjo fotosinteze. Tako shranjena sončna energija se potem sprošča v našem organizmu v obliki elektronov in ustvarja ATP, adenozin trifosfat. ATP je v temelju biološka energi­ja, ki je nujna za vse celične funk­cije.

Tako pridobljena vitalna sila nas vzdržuje, zdravi in pomlajuje. Če pa se ne hranimo pravilno in nezdravo živimo, izgubljamo dragocene elektrone zaradi presežka prostih radikalov v našem sistemu, začnemo se naglo starati, celice in tkiva propadajo in življenje se pre­zgodaj konča.  

Da bi čim dlje ohra­nili zdravje in vitalnost, moramo spremeniti svoj način hranjenja. Dobro je, da vpeljemo vanj tudi sokove zelenih poganjkov žit, mlade pšenične trave, ječmenove, lucerne (alfalfa) in al­ge. Če bomo želeli ohraniti zdravje bomo morali biti pozorni tudi na nalepke na pripravljenih živilih.